Норвежци купуват наш събирач на дългове,

Според съобщението B2Holding ASА придобива Агенцията за събиране на вземания АД (АСВ), която оперира в България и Румъния.

Цената на сделката не се съобщава. С придобиването на АСВ норвежката компания разширява бизнеса си в географски мащаб и си подсигурява платформа за силен растеж на два от най-големите пазари за изкупуване на дългове на Балканския полуостров. Пазарът на вземания у нас са оценява на близо 2 млрд. лв. Румъния пък е най-големият пазар на Балканите по брой сделки за придобиване на необслужвани кредити.

КЗК разреши нова сделка в строителния бранш,при която дял от строителната фирма „Пътинженеринг – Русе“ ще бъде купен от нейния конкурент „Пътинженерингстрой-Т“ – Търговище. Концентрацията няма да доведе до негативно въздействие върху конкурентната среда в строителния сектор, смятат от комисията. От КЗК посочват, че на пазара на пътно строителство има достатъчно фирми, някои от които с много по-големи пазарни дялове – с 11.05% е „Трейс груп холдинг“, „ГБС-инфраструктурно строителство“ е с 4.41%, „ПСТ холдинг“ – с 4.08%, следвани от „Хидрострой“, „Инжстройинженеринг“ и „Агромах“

 

в.Сега

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *