НПО иска незабавно прекратяване на приватизацията на „БДЖ-Товарни превози“

От „Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт“ за пореден път заявяват, че процедурата е незаконна.
Законът за приватизация и следприватизационен контрол се прилага неправомерно, тъй като няма решение на парламента за изваждане на „БДЖ-Товарни превози“ от списъка със забранените за приватизация предприятия. Така Народното събрание е лишено от правото му на контрол и становище при приватизацията на предприятието, посочват от гражданската инициатива.
Процедурата трябва да бъде прекратена до изясняване на казуса и Народното събрание, след дебати и представяне на всички гледни точки, да вземе решение дали е уместно по време на криза да се продава на безценица и десетки пъти под себестойността му предприоятие, което е докарано до лошо състояние поради безотговорност, безстопанственост и лошо управление, пише в жалбата. Тя ще бъде изпратена и до министъра на транспорта Ивайло Московски, който вчера заяви пред „Хоризонт“, че приватизацията на „БДЖ-Товарни превози“ е задължителното условие за оцеляването на БДЖ при общи задължения на дружеството от 750 милиона лева.
Преди два месеца неправителствената организация организира и национална подписка срещу продажбата на „БДЖ-Товарни превози“, която ще бъде внесена в парламента в края на месеца. До момента са събрани около 1600 подписа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *