ОББ и СИБАНК с равни такси за банкомат

 ОББ и СИБАНК започнаха общия процес по подобряване на условията по продуктите и услугите за клиентите си, като уеднаквяват таксите за теглене от ATM устройства. Клиентите на СИБАНК и ОББ вече могат да използват банкомати на която и да е от двете банки, като при теглене на средства от тях дължимата такса ще бъде същата, каквато е и от банкомат на банката, издала картата им. Освен това вече могат да проверяват салдо на банкомати на двете банки при еднакви условия. Така, чрез уеднаквяване на таксите, клиентите получават допълнителни предимства за една от най-честите банкови операции – тегленето на пари от ATM устройство. Тази стъпка е една от първите към уеднаквяването на условията за техните клиенти, предвид предстоящото им обединяване в новата Обединена българска банка.

Заедно, ОББ и СИБАНК, имат широка мрежа от над 850 банкомата в цялата страна. Част от тях имат възможност за вноски на суми по сметка. По-рано тази година СИБАНК направи и друга иновация в сектора, като инсталира първите безконтактни банкомати в България, от които може да се теглят суми чрез безконтактни карти.

Предстоят още нови съвместни услуги на двете банки, които ще са в полза на техните клиенти и за които банките ще ги уведомяват поетапно. След придобиването на ОББ от белгийската банково-застрахователна група KBC, което се случи през юни тази година, двете дружества – ОББ и СИБАНК продължават да функционират като две отделни банки, но след юридическото им сливане в началото на 2018 г. те ще предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си под едно име – ОББ.

 СИБАНК, ОББ, дъщерните й дружества и ДЗИ стават най-голямата банково-застрахователна група в България, един от основните пазари за КВС Груп. КВС Груп вече е активна и на лизинговия пазар, на пазара на управление на активи и факторинг в България, като предлага на своите клиенти пълния набор от финансови услуги.

Стефан  ПРОНЧЕВ

***

Белгийската банково-застрахователна група KBC Груп присъства в българския финансов сектор от 2007 г. със своите дъщерни дружества СИБАНК и ДЗИ. През 2017 г. KBC Груп придоби ОББ, ОББ Асет мениджмънт, ОББ Факторинг, ОББ Застрахователен брокер, Интерлийз и 60% от ОББ Метлайф. След предстоящото обединение между СИБАНК и ОББ новата обединена банка ОББ ще бъде третата най-голяма банка в България по отношение на активи от около 5.1 млрд. евро, с пазарен дял от приблизително 11%.

 

 

One thought on “ОББ и СИБАНК с равни такси за банкомат

  • 04.09.2017 в 11:08
    Permalink

    Това е едно прекрасно решение от страна и на двете банки!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *