Образованието помага да се прекъсне цикълът на бедност

Всички бедствия в световен план в голяма степен са резултат от липсата на знание. Затова е изключително важно знанието да бъде леснодостъпно за всички, за да се справят по-добре със съвременните предизвикателства, а образованието да се използва като инструмент за промяна на живота или избягване на трудни ситуации, заявиха от компанията за киберзащита Acronis.

„Образованието помага на нациите да прекъснат цикъла на бедност, да станат по-ефективни и да повишат самооценката си”, казва Пламен Тошев, директор на Acronis България
(снимка: Acronis България)

„Образованието помага на нациите да прекъснат цикъла на бедност, да станат по-ефективни и да повишат самооценката си”, каза Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis България, по повод дарение от 100 книги, което компанията направи на Иновативно средно училище „Св.св. Кирил и Методий”, Велинград, информира technews.bg.

Дарението бе направено с образователна цел и от него ще имат възможност да се възползват повече от 760 ученика. „Ние вярваме, че знанието дава възможност на децата да следват и да сбъдват мечтите си. Ето защо решихме да допринесем и да подкрепим това иновативно училище”, допълни Тошев.

Illustration of the kindergarten class and children's activity in the kindergarten. Multicultural Kids reading books, playing with wooden blocks and toy cars, sculpt clay figures. Illustration of the kindergarten class and children's activity in the kindergarten. Multicultural Kids reading books, playing with wooden blocks and toy cars, sculpt clay figures kinder stock illustrations

Сред авторите, чиито творби са включени в дарението, са Джералд Даръл, Рик Риърдън, Иван Вазов, Екзюпери, Виктор Пасков, Йордан Радичков, Георги Господинов, Майк Хорн, Бойко Рангелов, Й.К. Роулинг и други.

„Образованието е най-важната част от живота на учениците”, каза Ани Василева, директор на училището. „То им предоставя чудесна възможност да развият своите умения и потенциал в правилната посока, за да постигнат своите цели, мечти и амбиции”.

Иновативно средно училище „Св.св. Кирил Методий” е със 130-годишна история и много традиции. През 2015 г. става член на Световен образователен форум, официален пълноправен член на Oracle Academy (ОА), DSD училище и училище посланик на Европейския парламент, Google училище.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *