Обществена поръчка за ток пести 5 бона на КЕВР

Обществена поръчка за доставчик на електрическа енергия от свободния пазар предстои до обяви до края на тази година Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/. По този начин регулаторът най-после дава личен пример, както и своя принос българските потребители да обсъдят внимателно и да направят своя информиран избор за възможностите, които разкрива либерализацията на електроенергийния ни пазар.

С това се похвали пред представители на медиите шефът на регулатора доц. Иван Иванов. Според неговото мнение  изборът на доставчик е право, а не задължение и всеки потребител следва да анализира внимателно офертите на търговците и да вземе решение, което е  съобразен с профила на потреблението си и ефектът от очакваните ползи.
Направените разчети показват, че решението за доставка на електроенергия от свободния пазар е оправдано за регулатора, тъй като в резултат на това разходите за издръжка на КЕВР се очаква да бъдат намалени с около 5000 лева на за цялата следваща година.
„За всяка организация на бюджетна издръжка спестяването на подобен разход е от голямо значение и нашата преценка е, че това е една добра възможност. По този начин осигуряваме допълнителен ресурс за повишаване на нашия експертен капацитет, с което изпълняваме още по-добре възложените ни функции в служба на обществото“, подчерта председателят на КЕВР.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *