Обявени са 2400 свободни работни места

Близо 2 400 свободни работни места обявиха 265 представители на реалния сектор на 18 трудови борси, организирани от Агенцията по заетостта през октомври. В борсите са се включили над 3 200 търсещи работа. 

 

Осем общи трудови борси са се състояли в градовете Благоевград, Шумен, Крумовград, Пазарджик, Хасково, Гълъбово, Кърджали и столичното бюро по труда „Възраждане“. Шест специализирани трудови борси за младежи са се състояли в градовете Пловдив, Казанлък, Русе, Добрич, Дупница и Смолян.

През октомври е имало и две специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството в Разлог и Самоков. В борсите са участвали 62 работодатели от бранша, които са обявили 483 свободни работни места.

Над 800 търсещи работа младежи са се срещнали с работодатели от региона на Варна, които предлагат възможности за работа в IT сектора, инженерни позиции в областта на електрониката и уредостроенето, консултантски и счетоводни услуги, търговия, банкиране и хотелиерство.

Двеста работни места в сферата на туризма са обявили работодатели от Австрия, Германия, Великобритания и Швеция. Чуждестранните представители от бранша търсят готвачи, сервитьори, рецепционисти, камериерки, сътрудници в ресторанти за бързо хранене.

През ноември 2016 г. Агенцията по заетостта планира три трудови борси. Две от тях ще бъдат общи, а една специализирана за младежи.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *