Обявиха „Холдинг Пътища“ във фалит

След като прекара дълго време във финансова агония, „Холдинг Пътища“ бе обявен във фалит, а дейността му е прекратена. Наложен е общ запор върху имуществото на дружеството, става ясно от информация, разпространена на фондовата борса.

Решението на Софийския градски съд за неплатежоспособността на дружеството е от 11 юни. То е било вписано в Търговския регистър вчера. Временният синдик на дружеството е Александър Георгиев, а първото събрание накредиторите е свикано за 16 юли. Несъстоятелността е обявена със задна дата – от 30 септември 2013 г.

Още в края на м.г. от компанията, свързвана сбизнесмена Васил Божков, обявиха, че са подали молба за обявяване в несъстоятелност. Според ръководството това ще защити „в най-голяма степен“ интересите на акционери и кредитори на дружеството.

Холдингът бе водещ партньор в сдружение „Тракия IV“, което изгради отсечката от Ямбол до Карнобат на магистрала „Тракия“ след поредица от скандали. През лятото на м.г. строителите на лот 4 обявиха, че са обречени на фалит и призоваха премиера да им съдейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *