Обявяват състава на новото гръцко правителство

По обед министър-председателят Георгиос Папандреу ще отиде при президента Каролос Папуляс. После държавният глава ще председателства среща на лидерите на политическите партии, след която да бъде обявено новото правителство. Агенциите обаче съобщиха, че малко след полунощ гръцкият премиер Папандреу напуснал сградата на парламента, без публичен знак за успех на преговорите с Андонис Самарас.
Въпреки силния натиск, на който е подложена Гърция от своите европейски партньори, до този момент няма споразумение. Според източници и от ПАСОК, и от Нова демокрация – кандидатурата на Лукас Пападимос за нов премиер среща препятствия. Ройтерс предаде, че и двете основни гръцки партии имат възражения срещу кандидатурата му. Гръцки медии споменаха имената на председателя на парламента Филипос Пецалникос и депутата социалист Апостолос Какламанис. Но и двамата отрекоха тези твърдения.
Източник от социалистическата партия заяви, че председателят на Съда на Европейските общности Василиос Скурис може да стане следващия премиер на страната. Според източника финансовият министър Евангелос Венизелос ще запази поста си.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *