Откриваме български павилион в Шанхай

Мед, кремове за красота с розово масло и сладка ще са част от българските стоки, които ще бъдат представени в Шанхай. За целта в най-големия китайски град ще бъде открит павилион за български продукти. Той ще се намира в свободната търговска зона.

 

„Павилионът е една интересна концепция, която е стартирана от китайското правителство от 2014 г. заедно с откриването на първата свободна търговска зона и дава възможност на заинтересовани местни лица в Китай, вносители, дистрибутори, също така и крайни клиенти да посетят, изберат, направят своята поръчка и дори да закупят на място продукти от България“, обясни вчера пред БНР Васил Гелев – директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството между Китай и страните от Централна и Източна Европа, информира segabg.com.

Китай проявява интерес и към българското вино, показват данните на Националната лозаро-винарска камара. Азиатската страна попада сред държавите, към които износът отбелязва най-голям ръст. За първите три месеца на този година България е изнесла общо около 10 млн. литра вино. Основните пазари са Великобритания, Русия, Полша и Германия.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *