От юни започва приемът на молби за модернизация на стопанства

От следващия месец фермерите ще могат да кандидатстват за финансиране по мярката за модернизиране на земеделските стопанства от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“.
Приемът е насочен към няколко групи кандидати. Едната група е на тези, които вече имат одобрени проекти по мерките за създаване на стопанства на млади фермери и за подпомагане на полупазарни стопанства в процес
 
преструктуриране. Другата е на производителите на плодове и зеленчуци (конкретните култури ще бъдат посочени в заповедта за отваряне на прием).
 
Мярката е  предназначена и за фермерите с проекти за модернизиране на стопанства от сектор „Мляко“ и други животновъдни сектори. 
В този период на прием не е предвидено финансиране на фермери и признати организации на земеделски производители, които отглеждат зърнено-житни и маслодайни култури.
От фонда уточняват, че сроковете и бюджетът ще бъдат обявени със заповед на министъра на земеделието и храните преди началото на приема по ПРСР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *