От 26 март стартира нов прием по пчеларската програма

 
Заявленията по мерки B “Борба срещу вароатозата“ и C “Мерки за подкрепа на извършването на физико-химчиен анализ на пчелния мед“ ще могат да бъдат подадени от 9 часа на 28 март. За мярка B заявленията ще се приемат в Сектор 2 „Разходи за закупуване на препарати в борбата срещу вароатозата“, докато за мярка C – в Сектор 1 „Подкрепа на пчелари за извършване на лабораторен анализ на пчелния мед“.
Приемът ще продължи до 17:30 часа на 1 юни 2012 или до изчерпване на предвидения в бюджета на програмата финансов ресурс, информират от пресцентъра на фонда. Документи за кандидатстване по тези две мерки се подават в областните дирекции на фонда, отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” по постоянен адрес за физическите или адрес на регистрация за юридическите лица.
За кандидатстване по мярка Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователстки програми в областта на пчеларството и пчелните продукти“ началото ще бъде сложено в 9 часа на 26 март. Мярка Е е разграфена на две теми – Тема 3, „Установяване на генетични и морфо-етологични маркери за устойчивост на пчелни семейства със заболявания с цел формиране на система от дейности по селекция, консервация на националните генетични ресурси и опазване на пчелите от болести и изчезване“ и Тема 4 – „Изследване на биологичната активност на българския пчелен мед и пчелни продукти чрез „Омикс“ технологии“.
Приемът на заявления за подпомагане по Мярка Е ще продължи до 17:30 часа на 1 юни 2012 или до изчерпване на предвидения финансов ресурс. Документи се подават в Централно управление на ДФЗ, сектор „Месо и пчеларство”.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *