Повторна проверка за 105 собственици на бентлита

Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на 105 българи, които притежават или са закупили на лизинг луксозни автомобили „Бентли“, съобщиха от агенцията.
Проверките са част от програмата с извънредни мерки за повишаване на събираемостта на данъчните задължения и противодействие на измамите, обявени от НАП преди два месеца.
В хода на проверките на собствениците на луксозните автомобили органите по приходите ще установят източниците на средства за придобиването им, начина на плащане по осъществените сделки, както и тяхното осчетоводяване и начисляването на дължимите данъци и осигурителни вноски. Ако се установи разминаване между имущественото състояние и декларираните доходи, на притежателите на луксозните автомобили ще бъдат назначени ревизии за облагане на недекларираните от тях доходи.
Направен е предварителен подбор на притежателите на 230 луксозни яхти и 52 крупни заемодатели. Тези проверки са назначени след анализ на базата на данните, с които НАП разполага, както и информацията, която е получена от други институции, сред които общинските администрации и Изпълнителната агенция „Морска администрация“.
Списъците с притежателите на луксозни яхти и заемодателите са разпределени по териториалните дирекции на НАП, в зависимост от постоянния адрес на заемодателите или притежателите на яхти, а проверките са започнали, се посочва в съобщението.
НАП „проверява лица, които демонстрират висок стандарт, а в същото време нямат декларирани доходи при тях“, заяви преди дни пред вестник „Капитал“ директорът на НАП Красимир Стефанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *