Полицаи арестували и били ”съмнителен” младеж с дълга коса

Това каза на пресконференция в централата на партията народният представител д-р Ваньо Шарков. Той представи пред журналистите Радослав Божинов,чийто случай стана известен тази пролет през април.
Младият мъж е от Бургас и е завършил в Техническия университет в София. По думите му на 13 април тази година, след концерт, е пострадал при полицейска проверка на бул. „Фритьоф Нансен“. Радослав разказа, че двама цивилни мъже, след като му заявили, че са полицаи, му поискали личната карта, която той им показал, но отказал да им даде. Единият мъж му сложил белезници, а след това опитали да го вкарат в червена кола без обозначителни знаци.
„Помислих, че опитват да ме отвлекат и се развиках, а към нас се присъединиха и други хора, които опитаха да ми помогнат. След инцидента бях с наранявания по лицето, гърдите, гърба и целия в кръв“, разказа Радослав и поясни, че е бил задържан в полицията в продължение на 17 часа и след това срещу него е образувано разследване за възпрепятстване на полицейска акция и за побой над полицаи.
Ваньо Шарков каза, че ще попитат вътрешния министър какви мерки ще бъдат взети спрямо служители, които действат по този начин на улицата. Някои от отговорите, които дават полицаи във връзка с този инцидент – че младежът бил с дълга коса и изглеждал съмнително, са крайно неприемливи за нас, каза депутатът. Всички имаме деца, аз на моите синове не казвам как трябва да бъдат подстригани, допълни той.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *