Полицай уби приятелката си в Ловеч

 
Убийството е станало тази сутрин в 5.05 часа. 33-годишния Иво Маринов, служител в Районно управление на полицията в Ловеч, е прострелял в главата 25-годишно момиче от с. Брестово със служебния си пистолет „Макаров“.  Полицаят е задържан в следствения арест за 72 часа, каза още Иванов.  По време на инцидента той не е бил употребил алкохол. Бил е цивилен.
Трупът на младата жена е намерен на предната лява седалка на автомобила й. Когато тя излязла със свои приятел и приятелка от дискотеката и влязла в автомобила си, Иво Маринов започнал да стреля по нея, след което избягал.  По-късно бил заловен в района на Ловеч.
Сигналът за инцидента бил подаден на телефон 112 от служители на полицията, които били в близост до инцидента.  На мястото са открити патрон от пистолет „Макаров“ – 9 мм, както и 6 гилзи, като пет от тях са попаднали в тялото.  Комисар Иванов уточни, че намереното оръжие е било заредено с нов пълнител.
Иво Маринов е служител на полицията от 11 години. Първоначално е бил в КАТ, а след това го преместили в „Охранителна полиция“ – Ловеч, на вътрешните постове.  Директорът го описва като тих, затворен в себе си, нерешителен, нямал приятели сред колегите си. До момента не е бил наказван.
С 25-годишната жена е поддържал връзка от една година. Имали са контакти във „Фейсбук“, поддържали са ги главно по телефона и с есемеси. .
Според комисар Иванов приятелката на полицая е изтрила профила си във „Фейсбук“ и най-вероятно това е предизвикало неговата агресия.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *