Половината българи са теглили бърз кредит

Тегленето на кредити от небанкови финансови институции (т.нар. бързи кредити) е действие, което половината българи (51%) са предприемали поне веднъж в живота си. 20% са го правили веднъж, а 31% повече пъти.Половината българи са теглили бърз кредит.

Резултат с изображение за „бързи кредити“

Хората на възраст между 35 и 44 години са най-активните потребители на този вид услуги. Данните са от проведено онлайн проучване на Nielsen Admosphere Bulgaria и Български национален панел.Половината българи са теглили бърз кредит.

Резултат с изображение за „бързи кредити“

Около 63% от участвалите в проучването на възраст между 35 и 44 години са теглили кредит от небанкова финансова институция в някакъв момент от живота си. За останалите възрастови групи стойностите варират между 44% и 49%.

Резултат с изображение за „бързи кредити“

Според 38% от участниците в изследването, възможността да теглят малка сума пари за кратък период от време е най-привлекателната страна на бързите кредити, а 32% харесват улеснените условия за получаване на кредит, бързото договаряне и възможността за подаване на заявка по всяко време. От друга страна, според 75% от респондентите, най-големият недостатък на тези кредити е високата им лихва. 47% пък казват, че рискът при договаряне е по-висок, отколкото ако отидат в банка. Цели 29% смятат, че защитата на личните данни при сключване на бърз кредит не е добра, иформира Expert.bg

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *