Поредната чистка в кабинета, този път в социалното министерство

Това става на базата на моя докладна и със съгласието на премиера Бойко Борисов, заяви на извънредна пресконференция министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.  Моето желание и най-вече желанието на премиера е усвояването на средствата по оперативна програма „Човешки ресурси“ да става с по-бързи темпове, каза министърът, попитан за мотивите за освобождаване на Попов.
Костадинова е завършила Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1994 г.  Работила е като адвокат от Софийската адвокатска колегия.
През 2001 г. при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел „Правен и връзки с обществеността“.
През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция „Контрол по правата на детето“ в агенцията, която извършва проверки за спазване на правата на детето от всички училища, детски градини, ясли, обслужващи звена, дирекции „Социално подпомагане“, неправителствени организации, специализирани институции за деца и др.
През 2007 г. е назначена за началник на отдел „Законодателство, оценка на риска и нередности“ към главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ в Министерство на регионалното развитие и благоустройството“.
Дирекцията е управляващ орган по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, а ръководеният от Костадинова отдел е отговорен за регистрирането и докладването на нередности по програмата.
От септември 2009 г. е съветник по социална политика в кабинета на министър-председателя.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *