Пороят превърна „благоустроена“ София във Венеция

В някои квартали той беше придружен от валеж от градушка. Стихията започна около 15 ч. и продължи около час, но той бе достатъчен непочистените улици и задръстени шахти да станат цели квартали да се превърнат в непроходимо блато.
В Бояна и на околовръстния път около Бояна, както и в центъра на София, валя силен дъжд, който на места беше придружен с валежи от град, съобщиха за БТА дежурните метеоролози в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Гръмотевична буря се е разразила в Софийското поле. Поройният дъжд над столицата е съпроводен и със силен вятър.
Впоследствие стана ясно, че след обилния дъжд са наводнени две платна от Южната дъга на Софийския околовръстен път при „Макдоналдс” в посока „Цариградско шосе”. Движението е ограничено в една лента. На мястото работят аварийни екипи.
Над 10 сигнала за наводнени обекти са получени до момента в столичната пожарна заради поройния дъжд. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Сигналите са за наводнени мазета в центъра, кварталите „Княжево”, „Борово” и „Красна поляна”. Наводнен е и приземен етаж на една къща в кв. „Факултета”. Извършват се отводнителни дейности.
Спряно е движението на ул. „Петър Дертлиев” и ул. „Владимир Димчев” в ж.к. „Люлин” в близост до Ореон заради течаща вода. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност към Столична община.  Екипи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” са изпратени на място. В кв. „Бъкстон” движението се движи с отклонение, но не е спряно.
Най-големите отклонения от 10-12 минути в момента са в центъра на столицата,  по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в участъка между Цариградско шосе и НДК.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *