По-лесно ще плащаме сметките за ток

„ЧЕЗ Електро България” откри лесни за запомняне банкови сметки за безкасово плащане за изразходената електроенергия, съобщиха от компанията. Разплащателният метод е наречен „златна сметка”, тъй като всяка сметка завършва с пет единици и пет латински букви – името на компанията и първите две букви от електричество. Още два месеца ще бъдат активни досегашните сметки за приемане на плащания. Клиентите трябва да вписват в платежното си нареждане своя Индивидуален клиентски номер (ИНТ) , чиято цел е да не се допуска дублиране на абонатни номера при безкасово плащане. Абонатите могат да проверяват номера си в сайта на компанията чрез опцията „Проверка на сметката”.

На територията на София-област стартира пилотен проект за проверка на предимствата и недостатъците на тримесечното отчитане, съобщиха още от ЧЕЗ. В проекта се включват около 500 домакинства от ботевградското село Скравена, които са декларирали съгласие в следващите два месеца да заплащат равни месечни вноски, след което да платят изравнителната фактура въз основа на отчетената през третия месец енергия. Проектът се осъществява по препоръка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

От началото на годината са монтирани общо 137 хиляди нови електромера на мрежата на трите електроразпределителни дружества – Столично, „София-област” и Плевен. Само в столицата броят на новите електромери от началото на тази година е 70 хиляди, а общият размер на инвестициите в подмяна на електромери и други измервателни средства за първото полугодие е 11 млн. лева, допълниха от компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *