Правителството на САЩ е наляло 165.3 млрд. долара в банки

Министерството на финансите на САЩ обяви вчера, че е закупило дялове в още 35 банки миналата седмица, информира Dow Jones.

Така общата сума на средствата, които правителството на САЩ е инвестирало във финансови институции, възлезе на 165.3 млрд. долара.

Министерството на финансите започна да инвестира капитал в банките из цялата страна през октомври, след като получи право от Конгреса да изпълни план за спасяването на финансовия пазар на стойност 700 млрд. долара.

Според обновен доклад, публикуван вчера, Министерството на финансите е финализирало в петък плановете да инжектира средства на данъкоплатците в 35 банки срещу дялове в съответните финансови институции.

Министерството, например, се е съгласило да налее 935 млн. долара в Popular Inc. в Сан Хуан, Пуерто Рико и 303 млн. долара в Sterling Financial Corp в Спокейн, Вашингтон.

Също така East West Bancorp Inc. в Пасадена, Калифорния ще получи 306.5 млн. долара, а на South Financial Group Inc в Грийнвил, Южна Каролина ще бъдат отпуснати 347 млн. долара.

Profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *