Правителството ще разглежда изпълнението на националната програма за реформи

Правителството ще разгледа на днешното си заседание отчета за изпълнението на мерките, заложени в националната програма за реформи до 2010 година. Вносител на доклада е финансовият министър Симеон Дянков.
Вероятно кабинетът ще отложи за следващата седмица разглеждането на пакета от антикризисни мерки, тъй като обсъждането им с работодатели и синдикати ще продължи до края на седмицата.
На работна среща в Министерския съвет, свикана от вицепремиера Цветан Цветанов, вчера министрите обсъждаха как да свият още от бюджетите на ведомствата си. Окончателно решение обаче не беше взето, тъй като кабинетът продължава да обсъжда антикризисни мерки със социалните партньори и в следващите дни.
Увеличаването на ДДС с 2% е вариант за повече приходи в бюджета, коментира земеделският министър Мирослав Найденов. Той уточни, че министрите са против увеличаването на плоския данък. Спорен бил и ефектът от въвеждането на данък „Лукс”. Все пак Найденов подчерта, че все още няма окончателно решение по нито една от мерките.
На днешното си заседание правителството ще разгледа постановление за заплатите в бюджетните организации.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *