Преглед на печата

60% от базовите станции само в София работят, без да имат необходимите разрешения.Екотакса за торбички ще оскъпи зеленчуцитеНова продуктова такса върху тънките найлонови торбички (пликове с дебелина до 15 микрона) ще оскъпи плодовете и зеленчуците. Тези опаковки “тип потник” се използват предимно при отмерването на плодове и зеленчуци в хипермаркетите. Те са сложени на рула край щандовете и в момента не се заплащат
 
.В. „ СТАНДАРТ’Ловджиите светят като катаджииЗадължават ги да носят аптечка и жилеткиЛовджиите ще светят в гората, както катаджиите на магистралата. Нови правила за безопасност задължават всички в ловната дружинка да носят светлоотразителни жилетки.
Земеделските земи, които не се обработват, ще бъдат разпределяни административно на различни ползватели. Това реши парламентът с промени на първо четене на Закона за собствеността на земеделските земи, посочва вестник Дума.
Дневник цитира данни на строителната камара, според които само за половин година задълженията на общините към строителни фирми са се повишили между два и три пъти. Според данните, към момента те са между 100 и 150 милиона лева, а през март тази сума е била 50 милиона.
Камери са запечатали заплахите, които Кирил Рашков е отправил към Веселин Христов и съпругата му няколко часа преди убийството на 19-годишния Ангел, пише вестник Монитор.
Бившият заместник външен министър в правителството на тройната коалиция Феим Чаушев ще бъде изправен пред съда на 8 ноември заради това, че е посредничил за връщането на открадната кола на турски бизнесмен, отбелязва 24 часа.
Вестник Класа пише за одобреното от германския Бундестаг увеличаване на размера на европейския спасителен фонд, създаден да подпомага държави е еврозоната с финансови трудности. Вотът беше решаващ за успокояването на пазарите, но се оценява и като сериозна политическа победа на канцлера Ангела Меркел, посочва вестникът.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *