Преглед на печата

Целта на странния проект е да изследва поведението на пчелите в екстремни условия.„Идеята е да покажем, че София е чист град, а следващата стъпка е чрез популяризирането на този експеримент да помогнем да се изнася повече български мед“, казва генералният мениджър на „Хилтън“ Жак Брюн. По думите му подобен пчелин има само върху операта в Париж.Дянков отново на училищеГеорги АНГЕЛОВВицепремиерът ще е първият курсист в нов център за реакция при кризиВицепремиерът Симеон Дянков и екипът му ще преминат курс на обучение за реакция при бедствия и други кризисни ситуации. Това съобщи в събота евро-комисарката със същия ресор Кристалина Георгиева, която в събота откри новия център „Обучение при извънредни ситуации“ към Военната академия. Освен учебна функция в новото звено ще се правятсъвместни учения с МВР
в. „24 ЧАСА“ Почва голям студ – минус 7 градуса, идат сняг и буриЗимата нахлува със здрав студ до минус 7 градуса във високите котловини на Западна България, почти ураганен вятър по Черноморието, дъжд, примесен със сняг, в Предбалкана и Добруджа. Застудяването започна още снощи, температурите ще ударят минимума в нощта срещу вторник. Вятърът обаче вече се усилва в Източна България, по крайбрежието може да вилнее и със 100 км в час днес и утре. Възможни са инциденти, предупреди дежурният синоптик в TB-MET Симеон Матев.Трайков бил против квесторите на ДянковИкономическият министър Трайчо Трайков не иска в енергийните компании да има квестори, назначавани от финансовия министър Симеон Дянков.Това става ясно от стенограмата на правителствено заседание от 13 октомври. На него Дянков предлага със законова промяна в големите компании, от които зависи бюджетната стабилност, квестори да одобряват всеки договор и всеки разход.в. „СТАНДАРТ“ Брюксел ни плаща пътя до работатаПрограма поема за година билетчетата на 10 000 работнициАко живееш в Перник и си намериш работа в София, пътуването ти може да излезе без пари до една година. Разходите за транспорт ще се поемат от новата схема „По-близо до работа“ от европейската програма „Развитие на човешките ресурси“. Бюрата по труда вече приемат заявления за включване в схемата от работодателите на новонаети работници, съобщиха от Агенцията по заетостта.Тютюнджиите стават масажистиТютюнопроизводители от няколко поколения трескаво се преквалифицират и започват работа в сферата на туризма. Става въпрос най-вече за балнеолечението и спа процедурите. В гоцеделчевското село Огняново вече близо половината население е зарязало земеделието и е започнало работа в сферата на туризма, съобщава руското електронно издание vrednovosti.com.
в. „ТЕЛЕГРАФ“ Партийните кокошки на прокурорДиана ВАРНИКОВАПазарджишката окръжна прокуратура разследва сигнала за купуване на гласове с кокошки носачки, раздавани в четвъртък в град Ветрен.Това оповести говорителят на магистратите СнежанаСтоянова. По подаден оперативен сигнал до полицията в районното управление в Септември е задържан шофьор на камиона, превозващ пернатите и раздавани на местните хора срещу гласовете им за предстоящите на 23 октомври избори. РОМИ СВИХА 14 БОМБИ ОТ ЧЕЛОПЕЧЕНЕ14 бомби изчезнаха от бившото поделение в софийското село Челопечене. след като през 2008 година там се взривиха боеприпаси. Военната полиция подозира, че зад кражбата стоят роми, съобщиха за „Телеграф“ от МВР.По време на последния етап от ежегодното почистване в района в четвъртък невзривените боеприпаси 85 мм изстрели с кумулативни снаряди, били оставени на открито, за да бъдат обезвредени на следващия ден, съгласно инструкцията за действие.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *