Преглед на печата

„МВР въвежда немски метод за издирване по горещи следи“, осведомява от челната си страница 24 ЧАСА. Новата система има способността до час след изчезването да се пращат на шофьори в цялата страна снимки на издирвания.

В разследване на ТРУД се съобщава „300 души от Казанлъшко са в оръжейната мафия“. Темата на всекидневника е озаглавена „Режат армията с 6000 щика“ в следващите две години.

Финансовият всекидневник ПАРИ посвещава темата си на акцията срещу производителите на колбаси от вносни изрезки. Акцията „Дупетата“ все повече започва да прилича на разчистване на сметки и опит за пренареждане на пазара, се казва в статията под заглавие „Бизнес срещу бизнес… и държавата помежду им“, отбелязва изданието.

„В държавната администрация всеки пети чиновник е шеф“, съобщава СЕГА и уточнява, че в Агенцията по приватизация, която не раздържавява почти нищо, получават най-високи заплати. До главата на вестника СЕГА съобщава, че все повече български лекари емигрират в ЕС.

СТАНДАРТ разработва като централна тема възможността аптекари да сменят свободно предписаните в рецептата лекарства. Националната аптечна камара е зад идеята да не се връщат пациенти, ако в аптеката липсва предписаното лекарство, но разполагат с адекватен заместител.

КЛАСА цитира изказването на министър Николай Младенов пред БНР, който казва „Влизането ни в Шенген зависи от нас“. Министерството ще се освободи от недвижима собственост зад граница с отпаднала необходимост, заявява министър Младенов.

Темида подхваща потребителски договори менте, съобщава МОНИТОР. Гаранционната карта за даден продукт ще може да се получава на флаш памет, диск, имейл или друг носител, стига да е траен и достъпен за потребителя, уточнява изданието и допълва, че това би станало, в случай че се приемат промените в закона за защита на потребителите, отворен за обществено обсъждане.

НОВИНАР на първата си страница, както и други столични всекидневници, отделя внимание на акцията на служители от ГДБОП и областната дирекция на полицията във Варна на Златни пясъци. Задържани са деветима сутеньори и 22 проститутки.

Интервюто на ДНЕВНИК е със социолога Антоний Гълъбов, който заявява, че поредицата скандали в ГЕРБ не са лобистки, а политическа корупция. В конкурса за доценти, журиран от депутата, има консумиран конфликт на интереси и злоупотреба. Част от хората в партията решиха, че попадането им във властта е златен шанс да решават собствените си проблеми, подчертава социологът.

Водещата тема на ДУМА е посветена на учениците и по-точно на тяхната ваканция. Родители искат по-кратка ваканция с мотива, че липсват смислени занимания през летните месеци, а и възможност да се пести от отопление през зимата, заради компенсиране на ваканцията тогава. Отпорът на министерството е заради психофизическото състояние на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *