Преглед на печата

ТРУД и 24 ЧАСА избират за водещи заглавия вчерашните парламентарни дебати за пълна забрана на пушенето. От 1-ви юни догодина кръчмите затворени за пушачи, гласи заглавието на ТРУД. „Тотална демагогия“ – така е озаглавен коментарът по темата в рубриката „Позиция“.
„Дончева, на кого ги оставяш?“ – това е заглавието на коментар във вестник СЕГА за заканата на депутата Татяна Дончева да излезе от политиката. „Тя може без Партията, Партията не може без нея!“ категоричен е авторът Петьо Цеков. Темата е широко отразена в почти всички днешни вестници.
СЕГА и МОНИТОР пишат на първите си страници за приетия от Министерския съвет проектозакон за управление на отпадъците в София, който според СЕГА на практика е национализация на столичния боклук. Темата е повод за голям коментар в ДНЕВНИК, озаглавен „Боклукът на София порасна до въпрос на властта“ Само с много голям залог може да се обясни играта ва банк на Станишев, смята авторът Христо Христов. На първата си страница ДНЕВНИК отбелязва, че Еврокомисията не одобрява идеята отговорността по събирането на боклука да премине от общината към правителството.
„Ако някой си мисли, че ще излъжем или надхитрим Европейската комисия, се лъже“ – това казва вицепремиерът по еврофондовете Меглена Плугчиева в интервю в 24 ЧАСА по повод подготовката на проекти за усвояване на еврофондовете.
НОВИНАР посвещава цяла страница на едно от електроразпределителните дружества: „ЧЕЗ нарушава непрекъснато законите, а Шушуловият орган само вдига цената на тока в тяхна услуга“, пише в коментар, озаглавен „Енергийният гнет.“
„Свършват парите за лекарства“ – гласи тревожното заглавие на първа страница на вестник ПАРИ. „Противно е да казвам, че ще плащаме, докато има средства“ – под това заглавие изданието публикува интервю с Румяна Тодорова, директор на Националната здравна каса. „С 400 процента са нараснали личните разходи за здраве“ – заглавието е на вестник ДУМА, който цитира доклад на експертна група на Институт „Отворено общество“. През миналата година българите са дали близо 2 млрд. лева за лекарства, достъп до специализирана медицинска помощ, потребителски такси, изследвания и други, което е с 400 на сто повече спрямо 1999 г, пише ДУМА.
„Къде е най-евтино на море през юни?“ – пита вестник ТРУД и след проучване на сходни като комфорт и качество на обслужването хотели в Турция, Гърция и у нас,сам си отговаря на втора и трета страница – „В България е най-евтино“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *