Преглед на печата

Разследване на Труд показва, че брашното у нас е по-скъпо от германското, а прогнозата от Брюксел е, че цените ще продължат да се покачват. В интервю за вестника майката на Яне Янев заявява „Кураж, сине, не давай заден ход!“, Алексей Петров допълва също в интервю за Труд: „Свалям му шапка!“.

Водещото заглавие на 24 часа е „Разнасят жена с инсулт 150 км между 3 болници“. Болната пътувала 10 часа, а от Спешна помощ се оправдали с районирането.

Темата за лидера на РЗС във вестника е продължена с информацията, че клошар е върнал чантата на Янев, но в нея липсвали флашките с ценна информация.

Стандарт подхваща инициативата чрез интернет да изберем 30-те най-значими археологически обекти. Целта е да се създаде карта на културните забележителности.

Вестник Пари съобщава, че туроператори предлагат пари в брой или екскурзия до Дубай вместо Египет. Темата на броя е за двойните стандарти на енергийния регулатор.

Новинар избира за водещо заглавие информацията, че Димитровгард иска паметника на Съветската армия, срещу който за днес в София е насрочен пореден протест.
На първа страница е цитиран образователния министър, според когото за 48 на сто от първолаците българския език не е майчин, но това, казва Сергей Игнатов, не било притеснително.
Монитор разкрива на първа страница, че на 6 февруари в РЗС предстои преврат. Гласят Атанас Семов за шефския пост в партията, според вестника Алексей Петров е замислил това.

Всекидневникът е отделил място на статия на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев по повод днешния Ден за почит към жертвите на комунистическия режим.

Друг депутат от ГЕРБ, но в България, Моника Панайотова, декларира в интервю за в. Класа, че вече имаме стабилен контрол на евросредствата.

Дневник припомня на челно място, че от днес според Закона за защита на животните кметовете могат да бъдат глобявани с до 2 хиляди лева за всяко бездомно куче. Изданието коментира, че заканата на Тотю Младенов да съди фирми, неплащали заплати, е куха. Законодателството ни не позволява кой знае какви наказания за работодателя и кой знае какви ползи за излъганите служители.
Дума, а и други днешни централни вестници, информира, че сайтът на Националния статистически институт е блокирал в началото на кампанията по преброяването. От ведомството предполагат, че сайтът е блокирал заради много посещения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *