Преглед на печата

 

 

От ДПС знаят за среща на покойния Ахмед Емин с Алексей Петров, но няма да го кажат, пише „24 часа“, като се позовава на източник, запознат с разследването. Той не е уточнил броя или вида на евентуалните срещи, но е дал да се разбере, че между двамата е имало някакъв вид сътрудничество. Емин е бил агент първо на Националната следствена служба, после на ДАНС, са заявили за „Стандарт“ източници от МВР. От ДПС отказват да коментират скандалната версия, тиражирана от сайта BNews, че Ахмед Емин е имал мисия да шпионира Ахмед Доган и дори да го убие, като инсценира самоубийството му, отбелязва изданието.

БСП сезира главния прокурор за изнесена от вицепремиера Симеон Дянков класифицирана информация по време на парламентарен контрол, пише „Дума“. На 30 октомври миналата година Дянков е разгласил публично подробсности за споразумение между бившия финансов министър Пламен Орешарски и шефа на БНБ Иван Искров. Ако вината му бъде доказана, Дянков е заплашен от 1 до 5 години лишаване от свобода.
Неправителственият сектор у нас привлече вниманието на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, пише в. „Сега“. Ако получените в службата данни за конфликт на интереси при проекти по оперативните програми се потвърдят, могат да ни бъдат наложени нови финансови санкции.
България сама си спря 33 млн. лв. по Оперативна програма „Околна среда“, пише „Дневник“. От Министерството на околната среда и водите са уточнили, че ще бъде направена още една проверка на проблемни средства сред вече платените по водни проекти, преди да бъде поискано признаването им от страна на Брюксел.
Над 1 млрд и 500 млн лв дължат държавата и общините на частни фирми, пише „Класа“, като се позовава на думи на зам.-председателя на Българската стопанска камара Камен Колев пред БНР. Според Колев, ако бюджетът се разплати с бизнеса, ще се обалекчи и междуфирмената задлъжнялост.
Бизнесът не очаква подобрение преди втората половина на 2010 г., сочат резултатите от допитване на в. „Пари“. Въпреки че през 2010-та правителството очаква слаб положителен растеж, настроението сред фирмите е умерен песимизъм.
Черна борса за предплатени СИМ-карти се е развихрила у нас, след като регистрацията им стана задължителна от началото на годината, съобщава „Труд“. Поне две организирани групи изкупували картите за по 50-60 лв.
Кримиконтингентът масово е захвърлил българските и говори с номера от Румъния, Сърбия и Македония, за да предотврати засичане и подслушване от полицията. Мошеници печелят солидни суми, като незаконно прибират от безработни хора такси до 300 лв., срещу които се задължават да им търсят работа, алармира „Монитор“. Броят на трудовите агенции, вземащи предварителни такси, се увеличава със стряскащи темпове, напук на кризата, е установила проверка на вестника.
„До няколко дни Дунав ни залива“, предупреждава „Новинар“. Водният апокалипсис е напълно реален, тъй като след наводненията от 2006 г. дигата на реката е останала с полуразрушени участъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *