Преглед на печата

 
 
 

 

 

„В държавата и политици, и данъчни искат ревизия на милионери“, пише 24 часа. В интервю за вестника директорът на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите – София-град Светлана Паунова посочва, че в столицата се проверяват 305 скъпи имота, 72-ма собственици на бентлита и 97 – на яхти.
Главният архитект на София Петър Диков заяви пред Българското национално радио, че е бил изненадан от архитектурата в богаташките квартали, отбелязва Новинар. Според Диков, идеята за оглеждане на луксозните имоти с хеликоптер е „много добра“.
Държавите в Европейския съюз ще могат да бавят плащанията си към бизнеса най-много 60 дни, в противен случай ще трябва да плащат солени лихви и компенсации, предупреждава Сега. Това предвиждат промени в евродирективата за забавените плащания, които ще влязат в сила вероятно от началото на 2011 г. У нас държавта и общините бавят плащането на сумите често с години, отбелязва Сега.
Вече има яснота откъде са дошли средствата за иззетите книги при съвместната операция на МВР и ДАНС в гоцеделчевското село Лъжница, твърди министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Труд. Вестникът цитира и изказване на бившия вътрешен министър Михаил Миков пред Българското национално радио, в което той подчертава, че, ако „екстремизират и настройват населението“, подобен тип операции са вредни.
Съмнения за умишлена несъстоятелност на „Мостстрой“ изрази юристът и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов в предаването „Неделя 150“ по Националното радио, отбелязва Дневник. Спасов смята, че трябва да се провери дали дружеството не е закъсняло с обявяването на проблемите си.
Процедурата по несъстоятелност може да се окаже едновременно и повод, и инструмент за пренареждане на икономически интереси и разчистване на пътя пред основния участник в тази история – Васил Божков, коментира вестник Пари.
Няма да плащаме 2 млрд. лв. неустойки за АЕЦ „Белене“, пише Класа. Изданието се позовава на думи на източници от руската корпорация „Росатом“, цитирани в медиите. Според информацията, договорът за строителство на централата е бил удължен с 6 месеца.
„Кабинетът посегна на здравните вноски“, пише Дума. Правителството взема всичко, което е по сметките на Националната здравноосигурителна каса в края на 2010 г. – около 1,8 млрд. лв. Тези пари отиват в държавната хазна по силата на точка пета от споразумението, подписано преди дни между правителството и Българския лекарски съюз, уточнява Дума.
Правописни грешки връщат една трета от пияниците и джигитите на пътя, алармира Стандарт. Заради сбъркани имена, дати и улици 390 акта на КАТ за паднали в съда от началото на годината, е показала проверка на изданието. Нарушителите масово се възползвали от неточностите, за да обжалват наложените им наказания. Бъдещият омбудсман Константин Пенчев ще се захване с интеграцията на ромите, обеща самият той пред Българското национално радио, пише Монитор. Според Пенчев, общественият защитник би могъл да бъде и добър посредник между партиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *