Преглед на печата

Преобладаващо първата страница на всекидневника е медийна и оповестява за намерението на управата на Българската национална телевизия да освободи от работа около 480 души. Съкращенията ще бъдат извършени до края на месец май, уточнява изданието. Във връзка с развихрилия се скандал преди време около собствениците на самия вестник Труд, на първа страница е отбелязано: „Огнян Донев вписан в Търговския регистър като собственик“.
Сякаш като допълнение към медийната тема и предстоящите неизбежни съкращения в Националната телевизия в рубриката „Гост“, Труд е интервюирал музиканта Ерол от „Уикеда“ и е ползвал мнението му за заглавие на интервюто, което гласи „Не знам дал и бедният може да бъде свободен“.
Докладът на Държавния департамент на Съединените щати е поместен и в 24 часа. Заглавието на публикувания откъс е „Корупция още мъчи България“. 24 часа съобщава на първата си страница за нови стандарти по пластична хирургия.
БСП си отвори вратичка към Кунева е друга тема от първата страница на часовия всекидневник. Изданието пояснява какъв кандидат-президент искат червените и защо Георги Първанов ги е скарал.
Неделният Стандарт е избрал за начало на броя си здравна тема под заглавие „Клиничната пътека – аут“. Нов тип заплащане въвежда от догодина здравният министър Стефан Константинов. Това е австралийският модел на диагностично-свързаните групи. Сега много лекари са принудени да лъжат, за да получат достатъчно финансиране за тежките случаи, тъй като клиничните пътеки не включват съпътстващите заболявания. Новата система предвижда касата да покрива не 298, а 700 заболявания. За леките случаи ще се дават по-малко пари, а за тежките – 2-3 пъти повече, пояснил министър Константинов.
По повод спекулациите, че Белене е разцепил министрите, е цитиран премиерът Бойко Борисов да казва: „Няма да чистя кабинета“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *