Преизбраха президента на Никарагуа за трети мандат

Това сочат първите официални резултати, базирани на 6 на сто от преброените гласове, обяви избирателната комисия, цитирана от Франс прес.
Фабио Гадеа – 80-годишен предприемач и радио журналист, се нарежда втори с 25,55% от гласовете, уточни председателят на комисията, Роберто Ривас, информира БТА.
Изборите за президент на Никарагуа приключиха на фона на изявления на наблюдателите, че правителството пречи на работата  им, предаде ДПА.
Ръководителят на мисията наблюдатели от Организацията на американските държави -бившият аржентински министър Данте Капуто, каза че наблюдателите не били допуснати в 10 от 52 изборни секции. Той обясни: „Това означава, че не бяхме състояние да си свършим работата в 20% от извадката, въз основа на която основаваме оценката си. Затова не можем да кажем, че изборите преминаха добре в 100% от изборните секции“.
Ръководителят на мисията наблюдатели от Европейския съюз Луис Янез призова никарагуанските власти да зачитат народния суверенитет и заяви, че изборният процес е бил непрозрачен.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *