Приватизират заводите „Арсенал“ и „Терем“ до края на годината

Това съобщи вчера пред БНР изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) Емил Караниколов.
Разговорите с консултантите за тяхната продажба са напреднали, уточни той. Процедурите обаче ще бъдат малко по-дълги, защото има необходимост от повече предварителни проучвания поради особения режим на търговия с военна продукция.
Едновременно с това продължава и процедурата по продажба на ВМЗ Сопот. През следващата седмица ще започне изборът на инвестиционен посредник за продажба на държавните дялове в електроразпределителните дружества на ЧЕЗ и ЕВН.
Сега е най-добрият момент за продаване на „Булгартабак“, тъй като в момента предприятието е печелившо, каза още Караниколов.
„Основните цели пред агенцията са да запази и развие дейността на дружеството, да гарантира местата на работниците, да гарантира изкупуване на български тютюн, както и това от сделката да влязат средства в държавния бюджет“, каза той.  В процедурата ще се допуснат да участват само сериозни стратегически и финансови инвеститори.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *