Продават зала „Универсиада“ за 15,6 млн. лв.

Зала „Универсиада“ в София е обявена за публична продан за малко над 15,6 млн. лв. Обявата е публикувана от частния съдебен изпълнител Стоян Якимов.Продават зала „Универсиада“ за 15,6 млн. лв..

Срокът за подаване на заявките е от 12 юни до 12 юли. Желаещите да участват в търга трябва да осигурят задатък в размер на 10% от началната цена, става ясно от съобщението.

Резултат с изображение за зала универсиада

През 2008 г. едноличен собственик на зала „Универсиада“ става дружеството Велдер Билд ЕАД, а стойността на сделката е 9,5 млн. лв. Сред предметите на дейност на компанията е проектиране, строителство, ремонт и поддръжка на промишлени, жилищни, административни и селскостопански сгради и съоржения, показва справка в Търговския регистър.Едноличен собственик на капитала на Велдер Билд ЕАД е Велдер – БГ.

Велдер Билд ЕАД има задължения в размер на близо 8,5 млн. лв. към КТБ, показва докладът за некоректните длъжници, публикуван на сайта на банката през февруари миналата година, информира investor.bg.

В момента управител на залата е треньорът на баскетболния клуб „Левски Лукойл“ Константин Папазов, става ясно от съобщението на частния съдебен изпълнител.

 

Сагата „Универсиада“ започна през 2003 г., когато със заповед на бившия спортен министър Васил Иванов-Лучано зала „Универсиада“ и хотел на Златни пясъци влязоха като апортна вноска в смесено дружество с частната фирма „Проект строй груп“. Държавата и частници си деляха участието поравно. „Проект строй груп“ се оказа близка до Делян Пеевски и Росен Дичев, тъй като беше регистрирана на адреса на младежкото НДСВ, а двамата бяха сред основателите му. Впоследствие „Проект строй“ продаде дела си на „Велдер билд“.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *