Продават хотели и почивни бази по Черноморието

Бивши почивни станции по морето, както и чисто нови хотели до плажа и магазини са обявени за публична продан за рекордните близо 1.16 млн. лева. В края на сезона частни съдебни изпълнители разпродават както изоставени, неработещи сгради, така и новопостроени в летните ни топкурорти за общо 1 157 610 лв., пише вестник „Телеграф“.

Слънчев бряг вече не е най-евтината дестинация за британските туристи

Ще се наддава общо за 6 имота в Приморско, Обзор, Слънчев бряг и Златни пясъци, показва справка от Камарата на частните съдебни изпълнители. Всички сгради са обявени за продажба в последните три дни на август и в началото на септември, когато е и краят на летния туристически сезон, информира expert.bg.

Почивна станция

Сред интересните предложения е бивш санаториум на Южното Черноморие, който се намира в почивна станция в близост до ММЦ между курортите Китен и Приморско.

Става дума за 3-етажен имот от 168 квадрата за 281 640 лв. с туристическо предназначение. Сградата е от масивна, стоманобетонна конструкция и тухлена зидария.

Тя няма топлоизолация, като фасадата е частично облицована с естествен камък. Покривът е от бетонна плоча, а общите части са с фаянс и теракот, измазани и боядисани. Сградата е без асансьор.

Хотел до плажа

Апетитен и най-скъп от обявените за продажба курортни имоти е цял комплекс в Обзор. Частните съдебни изпълнители са го обявили за близо 726 000 лв. В тази стойност влизат 24 помещения с различна площ – между 314 квадрата и 12-20 квадрата всяко.

Имотите са част от апартхотел в Обзор, предназначен за сезонно ползване, който се намира много близо до плажа. Обектите са в сграда от монолитна стоманобетонна конструкция и тухлена зидария, с външна топлоизолация, фасадна мазилка и боя, покрив с положена хидроизолация и водоотвеждане. Имотът разполага с електрозахранване и ВиК.

Фитнеси, фризьорски и козметични салони

Фитнеси, фризьорски и козметични салони и от южните, и от северните морски курорти също са обявени за продажба.

Търг ще има за фитнес зала в Златни пясъци. Обявената цена е 32 652 лв., а площта е близо 100 квадрата. Също от края на август има обявени три имота в Слънчев бряг, които струват съответно 29 000 лв., 27 000 лв. и 61 520 лв. Те са в нова сграда и са предназначени за магазини или салони.

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *