Продължава протестът на миньорите от ГОРУБСО-Мадан

Ето какво казаха протестиращите, след като икономическото министерство започна процедурата за отнемане на концесията за ГОРУБСО-Мадан:
Забравихме какво значи пари. Няма. Забравихме пин кодовете на дебитните карти. Да се надяваме, че всичко това, което се говори, ще бъде отстоявано. Радваме се, че процедурата по отнемане на концесията вече е в ход. Много пъти сме казвали, че оттук нататък ще работим само с друг собственик. Всичко назад, което имам да взимам, е около хиляда лева, малко нагоре даже.
С какви пари преживявате?
Благодарение на пенсионерите – родители, баби, дядовци. Те виждат, че немотията е навсякъде. Няма по-хубаво от това да си работиш и да си храниш семейството, да си гледаме децата как си растат покрай нас, а не да тръгнем на гурбет, както много хора го направиха.
В Горубсо под земята имам 11 години, но откакто дойде тоя Захариев – живи мъки. Почти никога заплатата не е била хубава. Значи, по Живкото време някъде около 85-86 г. взимах 300 лв като извозвач и след като толкова се наду инфлацията, преди да се пенсионирам пак бях извозвач, заплатата пак ми беше 300 лв. След тая инфлация нямаше грам увеличение на моята заплата.
Каква реално трябва да бъде заплатата на един миньор?
В никакъв случай един подземен работник не трябва да взима под 1000 лв. Условията са страшни, трудни.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *