Промяна на цената на водката в Русия

Минималната цена на дребно на водката от всички видове процентно съдържание в Русия  се приравнява към минималната цена на 40-градусовата водка, която е 205 рубли (около 3 долара според текущия официален курс – бел. ред.) за 0,5 литра. Това предаде ТАСС, цитирайки заповед на министерството на финансите.Промяна на цената на водката в Русия.

Резултат с изображение за водка русия

По този начин цената на водката с процентно съдържание от 37 до 38 градуса се повишава с 9 рубли за 0,5 литра, на водката с 38 до 39 процента – с 4 рубли за 0,5 литра, а цената на по-силната водка остава без промяна. Минималната производствена цена на всички видове водка според процентното съдържание се определя на 173 рубли за 0,5 литра, а цената на едро – на 178 рубли за 0,5 литра, информира economynews.bg.

Въвеждането на унифицирани цени на водката е свързано с необходимостта да бъдат отстранени възможни противоречия, посочва министерството.

Финансовото министерство на Русия установява минимални цени на алкохола от 2009 година като част от борбата с незаконното производство. Минималните цени, които са в сила в момента, са 371 рубли (5,5 долара) за 0,5 литра коняк, 164 рубли (2,5 долара) за 0,75 литра шампанско, разглежда се възможността и за въвеждане на минимални цени за различните категории вина. Ведомството посочи по-рано, че засега няма причини да се повишават минималните цени на дребно, тъй като обикновено такова повишение е свързано с увеличаване на акцизите, а акцизите за силния алкохол в Русия са замразени за още две години.

Според данни на ръководителя на информационния център Уайн ритейл (Wine Retail) Александър Ставцев до неотдавна продажбите на водка с процентно съдържание 38 процента в Русия стабилно са нараствали. Тази водка е била търсена на регионалния пазар заради по-ниската минимална цена, отбелязва той. Според експерта след изравняването на цените търсенето на този вид водка ще спадне на практика до нулево.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *