Първата децентрализирана борса на Cardano набра $1.5 милиона

Първата децентрализирана борса, която ще стартира в мрежата Cardano (ADA), Cardax, набра $1,5 милиона от първата си продажба в общността, преди стартирането на платформата за търговия през третото тримесечие на годината, когато в Cardano ще бъдат налични смарт договори.

Cardano (ADA) на път към осъществяване на ново партньорство с правителство | CryptoDnes.bg

CryptoDnes

Според изявление на Cardax борсата ще работи по протокола за Разширен Автоматизиран Маркет Мейкър (EAMM) и ще има за цел да служи като платформа за търговия за екосистемата Cardano. Проектът се ръководи от Райън Морисън и неговия екип, и по-рано тази година набра $50,000 финансиране за неговото развитие, информира cryptodnes.bg.

Екипът зад него се формира от „крипто ентусиасти“ с опит по няколко проекта. Необходимостта от децентрализирана борса беше оправдана с пускането на местни токени в мрежата Cardano, което идва в близко бъдеще. Cardax „има за цел да осигури ликвидност на проекти, които издават токени на Cardano„.

Binance Outperforms Coin: Why Is Cardano (ADA) Rising? - Somag News

Somag News

Проектът е признат от основателя на Cardano – Чарлз Хоскинсън, след като спечели предложение чрез Project Catalyst.

Cardax се стреми да внедри ключови функции позволяват на потребителите да печелят като доставчици на ликвидност от таксите, които борсата събира, да търгуват ADA с всеки собствен токен чрез Yoroi портфейла на Cardano.

Той ще използва централизирана книга с поръчки заедно с модела на автоматизирания маркетмейкър (AMM). Характеристиките му са настроени да позволяват на маркетмейкърите да печелят с минимален слипидж и риск от непостоянна загуба.

Както бе съобщено, по-рано тази седмица Ейми Арнот, портфолио стратег в Morningstar, която се фокусира върху криптовалутите, разкри, че вярва, че ADA може да се превърне в една от трите най-големи криптовалути по пазарна капитализация и да стане мейнстрийм, заедно с Биткойн и Етериум.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *