Първата фаза от швейцарския закон за блокчейн влиза в сила

В понеделник влезе в сила част първа от швейцарския блокчейн закон, обхващаща фирмените реформи.

Резултат с изображение за „швейцария икономика биткойн“

Още през септември 2020 г. парламентът на страната прие разширена регулаторна рамка за крипто и блокчейн технологиите, информира cryptodnes.bg.

Според доклад на Swissinfo, прилагането на новата регулаторна рамка ще помогне за подобряване на процъфтяващата сцена на крипто и блокчейн в Швейцария.

Всъщност заинтересованите страни в индустрията в страната похвалиха разширените финансови и корпоративни реформи, включени в измененото законодателство, прието от парламента през септември 2020 г.

Резултат с изображение за „швейцария икономика биткойн“
За Ханс Кун, член на борда на цифровата банка SEBA, законът за блокчейн установява мястото на Швейцария в развиващата се дигитална икономика. Според Кун регулираното издаване на базирани на блокчейн ценни книжа сочи към фокуса на страната върху насърчаването на цифровите иновации.

Също в понеделник Crypto Broker AG обяви, че е получил лиценз от швейцарския орган за надзор на финансовите пазари или FINMA. С лиценза брокерската компания, която обработи сделки за над $1 милиард миналата година, вече може да предлага токенизирани ценни книжа на своите клиенти.

Crypto Broker AG сега се присъединява към SEBA и Sygnum Bank като притежатели на лиценз FINMA.

Резултат с изображение за „швейцария икономика биткойн“
С част втора от швейцарския блокчейн закон, който се очаква да влезе в сила през лятото, компаниите ще се стремят да установят значително присъствие на пазара за обмен на активи за регулирана търговия с тези крипто ценни книжа.

Част втора от швейцарския закон за блокчейн ще обхване значително подобрение на инфраструктурата на финансовия пазар в страната. Тази част от закона за блокчейн ще осигури правна подкрепа за търговия с крипто ценни книжа, както и други операции за обмен на криптовалута.

Резултат с изображение за „швейцария икономика биткойн“

Сега Швейцария се присъединява към Лихтенщайн като една от малкото страни, които приемат крипто и блокчейн регулации с пълен спектър, които отчитат всички основни аспекти на индустрията. Въпреки това, за разлика от швейцарския подход, който изменя съществуващите закони, за да отговаря на пазара на блокчейн, Лихтенщайн създаде нова правна рамка за криптосферата.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *