Развитието на летище Пловдив като фактор за регионалната икономика

Развитието на Пловдивското летище като важен фактор за стимулиране на икономиката на Пловдив и региона, както и необходимостта от законодателни промени за насърчаване на публично-частното портньорство и и инвестициите в летищата, са темите на кръгла маса, организирана от Министерството на транспорта утре в Пловдив.
Домакин на проявата ще бъде Конгресният център на Панаирния град, а целта на дискусията ще бъде да даде отговор на въпросите, които пораждат една от най-големите инвестиции в региона през тази година. Те са свързани с изграждането на нов пътнически терминал и нов паркинг, шест нови стоянки за самолетите. Ще се обсъжда и законадателна промяна в Закона за концесиите, с която се цели да се разреши отдаването на концесия не само на цели летища, но и на обособени части от тях.
За присъстие и участие са поканени Министърът на транспорта Петър Мутафчиев, депутатите от региона Захари Георгиев, Милен Велчев, Пламен Моллов, Мария Капон, Мария Вълканова, Атанаска Тенева, Пламен Славов, Ахмет Юсеин и Йордан Бакалов, областният управител Тодор Петков, кметът Славчо Атанасов, ръководители на държавни агенции от въздухоплаването, шефове на туризма, кметове на общини и други. Макар и позакъсняло, модернизирането на Летище Пловдив, както и изграждането на съвременна инфраструктура към него, ще бъде сериозна предпоставка за стимулирането на икономиката от региона.

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *