Разкритие! Бяла мафия реже здрави органи

Това показва ексклузивно разследване на ТВ 7. Екипът на медията се натъкна на десетки случаи на скъпоплатени операции, при които здрави органи на пациенти се изрязват, за да се източват пари от здравната каса. Някои от пациентите са останали инвалиди – други са загубили живота си.
„Просто съм половин човек, не знам какво има в мен и какво няма”, „Машина за пари”, „Доктор Менгеле”. Това са само част от думите на пациенти, преживели ужаса на частната „медицина”.
Анелия Христова е една от пациентките на частна болница „Доверие”. Жената получава подарък от сина си за своя годишнина – операция за намаляване на телесното тегло. Анелия попада на д-р Ивайло Цветков хирург, който – според рекламния клип на болницата – обещавал бързо, лесно отслабване, без усложнения. След операцията Анелия наистина отслабнала, тъй като хирургът отстранил… стомаха й.
„Наистина минах през ада, и продължавам да съм в ада, тъй като приемам и изхвърлям храна. Ходя по 60 пъти на ден в тоалетната”, споделя жената. Защо стомахът на Анелия е отрязан, тя няма отговор. Десет месеца жената е била с отворен корем. Казва, че е оцеляла единствено благодарение на жаждата си за живот.
Д-р Любомир Иванов е бивш кадър на болница „Доверие”. Напуска клиниката, след като става свидетел на фрапиращи нарушения. Той изпраща сигнали до здравното министерство, НЗОК, прокуратурата.
Директорът на болница „Доверие” Петър Керемидчиев и хирургът Ивайло Цветков са обвинени, че за периода – 2007-2009 г. са получили пари от НЗОК в изключително големи размери.
Ръководството на болница „Доверие” отказва коментар. А д-р Цветков заплашва журналистите, че тиражират откровени лъжи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *