Разследват шефа на Реал финанс за измами

Това съобщи БТВ в предаване, излъчено тази неделя. За провежданите процесуални действия потвърдиха и от самия посредник пред DarikFinance.bg. Християн Пашков е подвел десетки хора с обещанията си да инвестира парите им. В последствие не е изпълнявал обещанията си, което е причина в разследването да го сравнят с литературния измамник Остап Бендер.
В края на миналата година в интернет се появиха срещу Пашков анонимни публикации..
„Помогнете! Преди две години дадох на мой роднина 30 хил. лв. като каза, че ще получавам 2% месечно върху сумата. Внесе ги в една финансова къща Реал Финанси при господин Пашков. Така аз получавах няколко месеца уговорените 2%. В началото на 2010 година обаче се оказа, че е измама. Този мой роднина работи в холдинга, в който е и тази финансова къща. Каза, че ще се връщат парите, но до ден днешен нищо не съм получила. И не само аз. Дори са заплашвали служителите на фирмата да не дават каквато и да е информация за случая. Каза ли са им да не подават жалби, че са измамени“.
Съществува и група във Facbeook с 27 последователи, в която за Християн Пашков говорят като за българският Мадоф.
На 25 януари DarikFinance.bg изпрати официално запитване до Комисията за финансов надзор, за да провери дали има оплаквания срещу посредника Реал финанс АД и свързани с дейността му лица. От Надзора отговориха, че жалби и сигнали не са постъпвали.
В Търговския регистър Християн Лазаров Пашков е вписан като член на Съвета на директорите на Реал финанс АД. Няма насрочено заседание, на което да се предвижда промяна в ръководството, казаха тази сутрин пред DarikFinance.bg от дружеството. Междувременно Пашков е неоткриваем на мобилния му телефон.
Инвестиционият посредник е създаден през 1998 година, а от 2002 година е член на Българска фондова борса. В последствие дружеството привлича за клиенти пенсионните фондове на ПОАД ЦКБ-Сила и ПОК Съгласие и започва да се предлага услугата доверително управление.
Реал финанс АД посредничи при увеличението на капитала на Проучване и добив на нефт и газ АД и обслужва процеса по придобиване на публичен статут от страна на Инвестиционна компания Галата АД през 2009 година.
От корпоративния си сайт дружеството се хвали и с престижното второ място по брой изтъргувани лотове и трето място в годишната класация на БФБ за реализиран оборот.
* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!

Дарик Финанс
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *