Рекордните приходи на Samsung не впечатляват инвеститорите

Корейският технологичен гигант научи трудния урок, че понякога и най-доброто не е достатъчно, след като рекордните приходи, отчетени от компанията, не срещнаха свръхвисоките очаквания. Най-големият производител на смартфони в света отчете приходи от 7 млрд. долара за второто тримесечие, което е с 50% ръст спрямо миналата година, но все пак е под очакванията.

След излизането на отчетите акциите паднаха леко, а за годината вече са изгубили 14% от стойността си. Основните опасения на инвеститорите са, че намалява търсенето на телефони от висок клас, какъвто е Samsung Galaxy S4. Въпреки това моделът се продава добре спрямо конкурентите си Apple's iPhone и HTC's One. Останалата част от продуктовия асортимент на компанията като телевизорите и другата електроника не изглеждат в позиция на възход.

Проблемите на корейската компания са подобни на тези на американският гигант Apple, който продава добре, но има намалени темпове на растеж. BlackBerry имат проблеми с връщането си на пазара с новия модел смартфон Z10 и логично акциите им потънаха.Samsung се движи по същия тренд, като анализатори на сектора виждат пренасищане на пазара при по-високия клас и по-скъпи устройства. Очаква се в скоро време Apple да пуснат на пазара евтина версия на своя смартфон, за да се конкурират по-успешно със Samsung.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *