Родни тв продуценти се обновяват с европари

 
Компанията на Магърдич Халваджиян – „Глобал филмс“, взема 1 073 220 лв., за да купи цялостно оборудване за заснемане (камери и осветление). Димитър Митовски с „Камера“ ООД ще получи 1 млн. лв. „Чучков брадърс“, която засне филма ТИЛТ, номиниран за „Оскар“, получава 492 000 лв. Иван и Андрей с „Междинна станция“ ООД ще имат 475 471,10 лв.
За „Ню Бояна филм“, където се снимат повечето чужди продукции със световни звезди, са разпределени 1 724 875,79 лв. за внедряване на иновативно високотехнологично оборудване „за развитие на продукти и услуги с висока добавена стойност“.
Най-много пари от компаниите, свързани с телевизия, са за „Интерактив медиа сървисиз“ – 2 457 933,98 лв. Това е компанията, която осигурява есемес гласуванията в различни тв игри и предавания.
Конкурсът се прави от министерството на икономиката и е по Оперативната програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“. Процедурата е “Технологична модернизация в малки и средни предприятия”. Одобрените кандидати получават от 60 до 70% от проекта.
Оперативната програма е до края на 2013 г. За нея кандидатстват фирми от всички сфери на икономиката.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *