Рокади в приходните агенции

След назначаването на досегашния изпълнителен директор на Националната агенция за приходи (НАП) Бойко Атанасов за трети заместник-министър на финансите по предложение на партия „Атака“ и връщането на шефката на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова на важен директорски пост в Министерство на финансите, последва двойна рокада в ръководството на двете приходни агенции, подчинени на министъра на финансите.

Вчера за изпълнителен директор на НАП бе номинирана досегашната заместник-директорка Галя Димитрова, а днес след заседанието на правителството министърът на финансите обяви, че за ръководител на Агенция „Митници“ ще бъде назначен бившият главен секретар на МВР Георги Костов, който бе уволнен от служебното правителство.

Пред журналисти Горанов уточни, че новите шефове на двете приходни агенции ще встъпят в длъжност утре, 11 май, със заповед за назначаване на премиера. По думите на финансовия министър, на Розалия Димитрова е било предложено да остане като заместник-директор в Агенция „Митници“, но тя предпочела да се върне в Министерство на финансите. Третият заместник-министър ще бъде с ресор „Приходни агенции“.

Специално внимание Горанов отдели на Георги Костов. „Огромният оперативен опит и необходимостта от укрепване на митницата са мотивите за поста да бъде предложен доскорошният главен секретар на МВР, информира infostock.bg. Неговият богат оперативен опит ще ни помогне, ще помогнат и познанията му като главен секретар, още по-ефективно да се борим с всички форми на злоупотреби, свързани с приходите на бюджета“, обясни финансовият министър.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *