Русия планира да похарчи 73 млрд. долара за възстановяване на икономиката си

Правителството на Русия планира да похарчи 5 трилиона рубли (72.7 млрд. долара) като част от план за възстановяване на икономиката вследствие на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това обяви руският премиер Михаил Мишустин по време на среща с президента Владимир Путин.

Русия контролира пряко една четвърт от българската икономика ...

Програмата е за подпомагане на заетостта, доходите и икономическия растеж на Русия. Тя включва 500 мерки, които ще струват около 5 трилиона рубли през следващите две години, разкри Мишустин, цитиран от AFP и ТАСС, информира expert.bg.

Свиване на руската икономика през ноември 2017 година

Първият етап е стабилизиране на ситуацията преди края на третото тримесечие на 2020 г., като основната задача е да не се допуска още по-голямо понижение на доходите на хората.

Сивата икономика в Русия е близо 20% от БВП през 2018 г. - News.bg
 През втория етап, който ще продължи до второто тримесечие на 2021 г., ще бъде направено всичко необходимо за завършване на процеса по възстановяване на икономиката, намаляване на безработицата, увеличаване на доходите на руснаците до нивата през миналата година.

Третата фаза е през третото и четвъртото тримесечие на 2021 г., когато държавата трябва да се върне към устойчив и дългосрочен икономически растеж.

Руската икономика се срина с една четвърт | Клуб 'Z'
 Путин одобри плана и похвали правителството за изработената стратегия. Той продължава срещите с представители на различни отрасли, като освен мерките за подкрепа се обсъждат и въпроси с изготвянето на бъдещия държавен бюджет.

Руската икономика трябва да премине през „дългосрочни структурни промени“ и да достигне „нова динамика“ за постигане на целите на правителството за национално развитие, подчерта руският президент.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *