Ръст на работните места в САЩ

Работодателите в САЩ са открили през април 428 000 нови работни места, като са игнорирали галопиращата инфлация, хроничните проблеми с доставките, войната в Украйна и много по-високите разходи по заемите, предаде Асошиейтед прес.

117-ят Конгрес на САЩ започна работа - Телевизия Европа

Очакваният с интерес доклад на Министерството на труда показва, че през април безработицата е била 3,6%, или точно над най-ниското си ниво от половин век насам.

Назначаването на нови служители през последните месеци остава изненадващо устойчиво въпреки най-сериозната инфлация в страната от четири десетилетия насам. През последната година няма месец, в който новите работни места да не са превишили 400 000, информира economynews.bg.

Не е ясно обаче докога ще продължи този бум, като се имат предвид стъпките на УФП по затягането на паричната политика, а и огромният пакет помощи, отпускани на домакинствата заради пандемията вече приключи.

Същевременно руската инвазия в Украйна хвърля сянка върху глобалните икономически перспективи, а някои икономисти дори заговориха, че има риск светът да изпадне в рецесия./БТА

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *