САЩ: Младеж „просто така“ убил майка си и сестра си

 
„Не знам… странно е. Дори не им бях ядосан. Просто се случи – споделил със съвсем спокоен глас Джейк Евънс на оператора на спешния телефон 911. – Но пък планирах да ги убия от известно време насам“.
Инцидентът станал в Аледо, Тексас, в петък.  Еванс застрелял майка си Джейми (48 г.) и 15-годишната си сестра Малъри с револвер. По-късно решил да позвъни на 911.
„Предполагам, че съм много зъл… все тая“,  казал още той на оператора.
Диспечерът държал Евънс на телефона в продължение на близо 25 минути, докато полицията пристигнала в къщата и го арестувала. В това време младежът описал с подробности убийството – как стрелял в майка си няколко пъти, а после прострелял сестра си в главата три пъти. Освен това попитал оператора за лекарства, които да му помогнат,  ако има кошмари и мисли за убийствата.
„Не искам да звуча като страхливец или нещо от рода, но това е… никога не съм… извършвал насилие през целия си живот – заявил той. – Просто помислих, че ще бъде бързо, нали се сещате. Не исках да чувстват никаква болка. Затова използвах оръжие. Но всичко се обърка…“
Джейк Евънс заявил, че никога нямало да забрави писъците на сестра си. Но също така можело да застреля общо взето всеки.
Попитан защо, той първо казал, че е знае, а после – че майка му и сестра му били груби и чувствал, че „един вид го задушават“.
Бащата на младежа бил извън града по работа.
Според местния шериф Лари Фоулър в семейство Евънс нямало психично болни, нито някой е злоупотребявал с алкохол или наркотици. Семейството изглеждало стабилно.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *