Света ще похарчи $70 млрд. за биометрия до 2025

Приходите от биометрични технологии, вкл. хардуер и софтуер, ще растат средно с 22,9% на година през следващото десетилетие, прогнозира анализаторската компания Tractica.

Очаква се пазарът да се увеличи от 2,4 млрд. долара през 2016 г. до 15,1 млрд. долара през 2025 г. Съвкупните приходи от биометрични технологии за десетгодишния период ще възлязат на 69,8 млрд. долара, сочи прогнозата на Tractica.

Обикновено технологиите за корпоративния пазар и потребителския сегмент се различават, но сега картината се променя, което ясно личи във финансовия сектор, коментират анализаторите, информира technews.bg. Много финансови организации вече предлагат на крайните потребители и на корпоративните клиенти да използват биометрични данни за идентификация в онлайн банкови системи вместо традиционните цифрови идентификатори.

Като най-големи сегменти на пазара за биометрични технологии по отношение на приходите се очертават разпознаването на пръстови отпечатъци, глас, ирис на окото и лице. Най-голямо приложение тези технологии ще намерят на потребителския пазар, във финансовата сфера, здравеопазването, правителствения и корпоративния сектор.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *