Сигурността на блокчейн ще дискутират експерти в София

Какво представлява блокчейн технологията и как се гарантира сигурността при нейното използване ще бъде обсъждано по време на семинара „Блокчейн технология и сигурност“, част от програмата на Четвъртия регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа.

Според ранните прогнози на IDC, търсенето на ИТ услуги, свързани с блокчейн, може да достигне 1-2,5 милиарда долара през 2017 г. като се очаква двуцифрен ръст през следващите три до пет години.

„Потенциалът на технологията да промени финансовата и други индустрии е много голям – сподели Нели Вачева, управител на Ай Ди Си България, един от организаторите на форума. – При тази технология промени в информацията могат да се извършват само с консенсус на всички участници в системата. Това я прави особено подходяща за разплащания от точка до точка, при логистиката и бек офис операциите“, поясни тя.

Двучасовият семинар на тема блокчейн ще се проведе на 31-и октомври в Интер Експо Център София. Гост-лектори на събитието са Ярослав Якубчек, стратегически анализатор към Европейския център за борба с киберпрестъпленията на Европол, и Владислав Драмалиев, мениджър „Маркетинг и общество“ в проекта „æternity“ и основател и директор на фондация „Битхоуп“.

Темата за виртуалните валути ще бъде във фокуса и на семинара „Какво трябва да знаем за Петата директива срещу изпиране на пари?“, който ще се проведе в същия ден. Лекторите, представители на сектор „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР, ще разкрият как престъпниците използват виртуалните валути за изпиране на пари и какво предлага като решение Петата директива срещу изпиране на пари.

Сигурността на дигиталните плащания ще бъде дискутирана и в първия ден от форума (30 октомври), когато главният служител „Информационна сигурност (CISO) на Paysafe, Карлос Кордова Ниеволд, и ръководителят „Информационна сигурност“ за Европа Асен Тасков ще представят тяхната гледна точка.

На 31 октомври Paysafe организира безплатен семинар на тема „Сигурност и Dev/Ops: как да създадем непрекъснатост на работния процес“, който ще бъде воден от директора „Информационна сигурност“ на компанията Крис Нараян. Темата на семинара е DevOps сигурността, като фокусът ще бъде върху внедряване на функции, процеси и практики за сигурност с цел гарантиране на непрекъсваемост на работния процес и предлагане на сигурни услуги и управление на екосистемите, информира technews.bg.

Четвъртият регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания, ГДБОП – МВР и Ай Ди Си България, в партньорство със Съвета на Европа. На събитието се очакват около 300 топ експерти по киберсигурност от публичния и частния сектор, представители на правоохранителните органи от над 20 държави, неправителствени организации, университети и медии.

 

 

www.financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *