Силите на Кадафи настъпват срещу Мисрата и Зинтан

Местни жители съобщават за жертви, сред които и четири деца. В нападението срещу града участват танкове и снайперисти, твърдят очевидци.
40 души са загинали при нападението срещуМисрата, съобщи местен жител. Мохамед Ахмед се позовава на местния бунтовнически съвет, който отговаря за медицинското обслужване на града. Информацията не е потвърдена от независим източник.
Силите нарежима се опитват да завладеят и град Зинтан, съобщи швейцарския журналист Гейтан Ваней за телевизия Ал-Джазира. Той уточни, че бунтовниците са успели да отблъснат атаката на силите на режима.“Войските на Кадафи започнаха да се изтеглят сутринта. Бунтовницете успяха да ги изтласкат от източните части на града. Сраженията започнаха рано сутринта и бунтовниците успяха да откъснат четири танка от силите на Кадафи. Те бяха в предните редици на войските, които се опитаха да превземат Зинтан.“
По-рано бе съобщено, че силите на Кадафи са подложили Зинтанна най-тежкия от три дни насам обстрел. Жителите на града са били принудени да избягат, включително и в пещери в планински регион.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *