Сингапур е лидерът в интелигентните градове

Глобалните разходи за инициативи в сферата на умните градове ще нараснат с 18,9% тази година, достигайки 124 милиарда долара, сочи прогноза на анализаторската компания IDC. Сингапур е лидерът в интелигентните градове.

Сингапур се очертава като лидер в инициативите за умни градове
(снимка: CC0 Public Domain)

 

100-те града с най-големи инвестиции в смарт проекти ще направят 29% от всички разходи. В същото време анализаторите отбелязват, че само 80 града ще отделят повече от 100 милиона долара, докато 70% от общата сума ще бъде разпределена за градове, които харчат по-малко от 1 милион долара годишно, информира technews.bg.

Резултат с изображение за „сингапур“

Сингапур се очертава като лидер в инициативите за умни градове през 2020 г. Токио ще бъде на второ място, най-вече заради Олимпиадата. Анализаторите поставят Ню Йорк на трето място, а Лондон – на четвърто.Сингапур е лидерът в интелигентните градове.

Резултат с изображение за „сингапур“

Голяма част от средствата (над една трета) ще бъдат отпуснати за енергийни и инфраструктурни проекти. На второ място е обществената безопасност с 18%, а на трето е интелигентният транспорт, на който ще се паднат 14% от всички разходи.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *