Сирийският президент заплаши със ”земетресение” Запада

„Сирия сега е центърът на региона. Тя е линията на разлома и ако вие си играете с нея, ще причините земетресение. Искате ли да видите още един Афганистан или десетки Афганистани?“, казва сирийският президент.
„Всеки проблем в Сирия ще опожари целия регион. Ако планът е да се раздели Сирия, това означава да се раздели целият регион“, добавя Башар ал Асад. Той изтъква, че Сирия се отличава от Египет, Тунис, Йемен и други арабски страни, които от началото на годината бяха обхванати от антиправителствени протести. „Ние имаме друга история, друга политика“, заявява президентът, според когото повтарянето на „либийския сценарий“ в Сирия е изключено, предаде БТА.
Башар ал Асад признава в интервюто, че сирийските власти са допуснали много грешки в началото на бунта, но ситуацията сега се е подобрила благодарение на въведените от него реформи и хората са започнали да подкрепят правителството. По данни на ООН над 3000 души са загинали от началото на масовите вълнения в Сирия през март.
47 служители на сирийските сили за сигурност са загинали при сражения в Сирия в рамките на 24 часа, предаде АФП.В събота сраженията между армията и дезертиралите войници бяха подновени с нова сила с жертви от двете враждуващи страни.В същото време 12 цивилни граждани бяха убити в региона на град Хомс, който се очертава като едно от средищата на протестното движение, оспорващо властта на сирийския президент Башар Асад.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *